打印 上一主題 下一主題
收起左側

陶傑表明在有生之年內必會看見第三次世界大戰0.0(內含陶傑分析國際形勢)

才子話有生之年可以見到其實唔出奇
佢分析得好好
連好小事既野講埋
因為戰爭呢d野係搵藉口開戰
連美國強姦日本妹都講埋
證明呢篇野可信性頗高
但係
畢竟係推測
大家唔好太信以為真
回復 支持 反對

Originally posted by [S]生命泉源 at 2006-8-22 01:51:

我諗天堂最安全=.=

你死左未上天堂囉bao_49
回復 支持 反對

我支持和平=0=
雖然講得有幾分似@_@
但我覺得唔會世界大戰,,
可能係d細國家既姐=.=
(個人意見)
回復 支持 反對

Originally posted by jerry章魚 at 2006-8-23 10:55:
在下只是認為你們的分析
也只是透過報紙,電視,大氣電波這些公開媒介
你們未免把戰爭分析得大簡單
不公開的通訊你又知多少,
暗地裡的聯盟也知多少?(我玩戰國風雲[戰棋]也是這樣)
犧牲小小平民就能騙到全世界, ...

就像第一次世界大戰的意大利一樣,對嗎?
而且當然是透過已知道的知識來分析吧,
不然你不知道你又怎能運用出來?
再者,如果你在網上發表一些國家秘密的話,你的下場會怎麼樣?
自己好好思索一下吧。(你現在打的文字也是人人也知道的,那你又打出來幹嘛?)
回復 支持 反對

點解第二次世界大戰完左佢地唔係吸取左 ,, 教訓
點解呢家又要引起分爭,,....=
其實見到有d人話要快d有大戰發生,,咁樣大家仲可以
安然無恙咁係屋企打機? 有冇問過以前經歷過第二次世界大戰既人
所見既事,,? 我婆婆有經過到,, 當時生活比死更難受,,
何況呢家少少不滿就嘈哂口咁... 如果真係有大戰既話,,
你地仲點係屋企玩電腦...  涼泠氣,,!
回復 支持 反對

非常同意陶傑的言論,

我也相信美國會這樣做
回復 支持 反對

我地而家先十幾歲,七十年都唔打仗?
冇可能

戰爭只係時間問題....我地盡量提倡和平吧
回復 支持 反對

Originally posted by HermesParis at 2006-8-21 12:22:

中國實輸 =)

但係如果中國同日本打既話..俄國都有可能幫中國..到時..我諗都應該係中國win.
回復 支持 反對

Originally posted by 風魔夜魂 at 2006-8-22 11:04:

我告訴你知,為什麼大躍進其間中國突然會這麼貧窮,其實在大躍進農業雖然荒廢,但是仍未到這個全國貧窮的地步,近年,大躍進時期的知道內情官員才匿名的告..

核子武器價格=秘密基地價格????...秘密基地多數在地下,開拓地下,已經用核子武器價格

但是俄國算是強大了嗎?單以經濟復興就指出她已經強大也太武斷了吧?..[/QUOTE]
經濟係一個國家,存亡.....冇經濟,冇金錢,如何強大???..你冇錢...一粒糖你都買唔到啦

核彈的外在結構不能是可以使用雷達也偵測不到的表面的嗎??(例如隱形戰機等等)..[/QUOTE]
基本上雷達也偵測核彈,....隱形戰機基本上,只有美國一個國家全全完完掌握技術

閣下視線過於短淺,軍費開支高=強?.[/QUOTE]
軍費開支高=強.........冇錢=冇人才 冇人才=冇新武器 冇新武器=武器弱
真正令國家強大係金錢
f14為何不是先進武器?...比起...t35.f16.f18c.t40.不論力量,速度,精確度遠比好f14...
就如原子彈是二戰時候發明的武器,是否就不是先進武器?...因為未有武器,力量強過它!
本人如要比也能拿石器時代的武器比,先進是何解?...比起舊的好"""

[ Last edited by KingdoM on 2006-8-25 at 04:00 PM ]
回復 支持 反對

wa~!
美國仲有命@@
唔係呀fa~!
回復 支持 反對