打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家支唔支持西藏獨立?

原帖由 坤仁伯伯 於 2008-7-27 00:37 發表

其實中國又真係唔放,公安冇可能唔阻止D搞破壞既人,冇可能只係叫佢地唔好咁樣做,公安做事手法係非常之強硬嫁,有些少唔合作既話就用棍打到你叫救命.........
美國亦不可能一早用槍殺咗你,唔好俾D美國電 ...

你唔好係道誤導人la!!
公安係唔會有攻擊性武器,槍都冇架!!
如果你見到有攻擊性的武器的公安,你可以立即拉佢去坐囚!!
只有解放軍同武警先有槍!! 重有,你憑咩話公安手上有機關槍??
以我所知,你見到的係散彈槍,通常係保安先有!!!
公安有幾強硬呀? 最多咪打你一獲!!!
(有時睇野唔好只係睇一點,要睇全面!! 你去下北京,上海自己睇下la!!)
重有,唔好已為放個牌話自己係XXX就會有人信la!!
你當我地係3歲細路咩!!

回復

原帖由 死刑犯 於 2008-7-26 21:26 發表
你今日該是還未看報紙頭條哩
吾理三七廿一
打左你先

其實係果D記者錯在先,因為佢地唔應該在這麼亂的情況下重咁*近*影!!
因為會阻礙公安維護秩序,會令人X更起哄!!!
難聽D的可以話阻住個地球轉!!
之後的可以話係誤會,個記者唔小心好大力咁頂到個公安下面!
個公安就已為係個記者打佢,之後就大打出手!!
然後就。。。。。
(有時唔好只係看一份報紙就評定事實,重要看下正方的報導(大公報)
之後先慢慢推翻個實情出離!!
有時我覺得香港人只看其他人的缺點,又唔睇下佢的優點和自己的缺點!!
只是懂得不斷評擊!! 又唔自儉! 難聽D講可以話香港人自大!!)
*我要講的野都係咁多,信唔信就你自己的事!!*

回復

原帖由 jackycck 於 27-7-2008 01:10 發表

你唔好係道誤導人la!!
公安係唔會有攻擊性武器,槍都冇架!!
如果你見到有攻擊性的武器的公安,你可以立即拉佢去坐囚!!
只有解放軍同武警先有槍!! 重有,你憑咩話公安手上有機關槍??
以我所知,你見到的係散彈槍, ...

散彈槍同機關槍一眼就知(BB仔都識分啦!!你當我傻既咩),你唔好再吹咁多水啦,大陸政府做事手段個個都見到啦..你講到大陸阻止記者採訪係一件岩事,真係好令我懷疑你只不過係個細路仔...大陸之所以成日做嘢都咁密密實實,咩都唔可以播出街,係因為係壓制事件,西藏暴動既時候,d公安仲逐間房搜,將所有武警圖片全部delete,可見得大陸做事方式就真係太過強硬....唔通你仲夠膽死話公安咁樣做係岩???

你講嘢就真係好似有文有路,但係你估香港人又真係知唔知大陸既醜陋一面咩??你唔好以為可以改變得到我地既思想,我地香港人晨咁早就知大陸政府係幾咁粗暴,你估有冇人信你???
    竟然公安會冇槍,你估又有幾多信???唔洗講你又會回應我,話我呢樣錯嗰樣錯,但係講來講去,你估有幾多人信你???
內地公安做事方式,經常已經被見報,香港記者成日要採訪既時候,次次都會俾公安驅散,唔准拍攝,呢d新聞多得數唔到,你認為你仲可以改變得到香港人對內地公安既形象咩????
仲要呀,由你見文字可以睇得出,你覺得香港人自大,成日話大陸呢樣差嗰樣差,但係你用用你個腦,你d語氣就已經表露出香港人既缺點,就係主觀,一味淨係識得駡人,發埋咁多臭脾氣....你認為你自己好叻,個個都自大,係得你1個人好清高???我相信冇人鐘意刻意去批評1件事,事實上大陸真係有好多地方係做得唔好,我地而家只不過係討論呢件事,而唔係好似你咁樣,為咗搏出眾,等人知道你d觀念幾咁與眾不同

回復

喂! 邊個話想搏搏出眾呀?  
重有呀,我幾時有發臭脾氣呀?
你想得太Y了,連我說話的語氣都唔清楚!!
咁就知道你看得負面了,就時常當我在這裡發脾氣...
(唔有比    !    欺騙左)
我都係成日見大家對這些野有誤會,所以我才幫你們九正番!!
公安用咩機關槍呀?
你自己去睇下公安個法規la!!
有時大陸係有野做錯,不過你都要比機會佢改!!始終大陸都是剛剛改革開放沒多久!!
大陸都亂左好多年la,剛剛才改革,你就要同佢算!!
TIME!!
而且沒有一個國家是完全做對的,就算時美國剛成立時,都係時常犯錯!!
最重要的是可以知錯能改,你地都要比大陸機會改下先得嗎!
回復

原帖由 jackycck 於 27-7-2008 15:36 發表
喂! 邊個話想搏搏出眾呀?  
重有呀,我幾時有發臭脾氣呀?
你想得太Y了,連我說話的語氣都唔清楚!!
咁就知道你看得負面了,就時常當我在這裡發脾氣...
(唔有比    !    欺騙左)
我都係成日見大家對這些野有誤會,所以 ...

邊個話唔俾大陸改姐,大陸就係因為唔肯改正佢既粗暴態度,所以先要駡
雖然改革冇幾耐,仲有好多嘢做得唔好....唔通就唔駡得呀??
做得唔好就要聽取公眾既批評,但政府反而要遏止
仲有呀,中國而家都仲係中央集權國黎嫁,仲邊度走黎有得民主,完全唔放呀
最緊要既係,你話我只係睇負面,我而家就答你"冇錯,我係睇負面,你條氣唔順咩???"
就係要睇政府負面,先至有批評,成日都自滿自己既成功,中國人仲邊有得進步
美國比中國成功,我地冇得怨,唔通因為贏唔到人地,就係故意作到人地既警察好衰格咩???
回復

原帖由 坤仁伯伯 於 2008-7-27 15:49 發表

邊個話唔俾大陸改姐,大陸就係因為唔肯改正佢既粗暴態度,所以先要駡
雖然改革冇幾耐,仲有好多嘢做得唔好....唔通就唔駡得呀??
做得唔好就要聽取公眾既批評,但政府反而要遏止
仲有呀,中 ...

批評唔係唔好,只係你地太激進!!
搞到變左惡意批評!! 比我都唔聽la!!
如果善意批評的方式係比意見,而唔係抗議!!
有時大陸官員收左你地意見之後,唔一定立即改到!!
因為重有其他野比你的意見次序高,可以係政務之類!!
回復

原帖由 jackycck 於 27-7-2008 16:43 發表

批評唔係唔好,只係你地太激進!!
搞到變左惡意批評!! 比我都唔聽la!!
如果善意批評的方式係比意見,而唔係抗議!!
有時大陸官員收左你地意見之後,唔一定立即改到!!
因為重有其他野比你的意見次序高,可以係政務之 ...

挑~~根本係你自己走咗去做愛國狗.....只不過係唔甘心俾人挑得到政府既骨,根本係你自己包庇,仲以為自己好清高,以為自己特別smart。
       唔理係善意定係惡意,總之有骨我地就會去挑,我地挑得到就即係話我地有道理,你講唔出道理就話我地故意抹黑政府...淨係呢句""公安見人破壞都唔阻止佢地,只係在周圍叫D人唔好咁做""~~都已經夠笑死人啦,我講俾我地長輩聽,佢地都笑而家香港太多你呢種溫室長大既人...根本自己就唔了解,就學人班門弄斧。

送你4個字    ---->  乳臭未乾XD
回復

坤仁,你同果條友講都冇用架啦

條友唔識吸收人地講d野,成lun日以為自己岩q哂咁
回復

支持..中華民族只不過係掛號
實際漢族佔9x%,,同埋西藏係搶返黎
人地想獨立唔比侵略者統治都好合理
回復

真係服左你地= ="""
一個係咁講中國差~
一個就係咁講中國好~

坤仁~
你又幾大呢?係大陸住左幾耐?
我自問係大陸住唔係好耐~10幾年~(希望你同東唔好叫我大陸仔la~)
我見保安,公安都ok多ge~武警就少d~
講真前2個我又真係冇見佢拎槍wor~(可能佢地平時唔用掛~)
so我唸你如果見到ge一係搞錯~一係就特殊情況la~= ="
不過公安捉到小偷~我見到ge情況惡你地呢d人唔會有機會親眼見掛~
真係打到爆光~之後巡街再拉返去派出所~
我都驚\  = =  /
我唸你地係電視睇za掛~right?

jacky呢......
真係太過誇中國了~
有d俾人感覺到你係為辯論而講~
唔再係對事~
不過我有好多野都認同你!!!!!
中國無疑近年黎真係進步唔少~唔理佢係唔係符合坤仁同東ge標準~
進步係不可否認~
我唔會勉強坤仁同東認同中國~
(你地兩個俾我感覺同jacky都似~ + 仲有崇西思想)
我覺得姐~
仲有jacky講ge一件事~
就係關於傳媒~
俾個我自己聽過ge稱號佢地
       <  無冕皇帝  >
傳媒當中我唔認為全部都係咁~
但  <  言論自由  >俾佢地濫用~
係唔係都拎出黎講~
你地覺得咁係岩ge(問坤仁同東)
如果你地覺得岩ge~我都冇話可說~

以上我意見~
唔中意ge可以話我~
但唔該~
唔好意氣用事~
走去支持西藏獨立~
我唔明佢憑咩~
(我係到講聲  我 唔 係  針 對 任 何 人 ! 請 勿 對 號 入 座 )
回復