查看: 10858|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

為歐國盃連續捱夜11晚!26歲長沙球迷睡眠中死亡

據報導指,長沙嘅蔣小山(化名)係一名英格蘭嘅熱血球迷,大學期間係足球隊主力,身體一路都好健康。今年歐國盃開賽之後,佢就每晚都捱夜睇波,一場都無走雞。就响6月19日凌晨睇完意大利場波之後,佢就一睡不醒,年僅26歲......

「男人睇波,點少得啤酒架!」本屆歐國盃,蔣小山同朋友一齊去酒吧睇波,一邊睇波一邊飲啤酒。而蔣小山就最為瘋狂,佢嘅朋友咁講:「我地唔係場場波都睇,休息下呀麻,但係佢就每晚都睇,最鐘意就係英格蘭同法國。」19日凌晨5點,蔣小山睇完意大利對愛爾蘭嘅比賽返屋企沖完涼就開著冷氣訓覺。“小山睇波累了,唔好搞佢,等佢休息一下。”母親一直到晚飯嘅時候先去叫佢。但係呢個時候,蔣小山已經全身冰冷,毫無呼吸......

http://www.fanpiece.com/footballfanstation/c1060067.html

rip..
回復

岩岩係fb見到,真係睇波都要有個譜,我都係幾日先睇一場夜波
回復 支持 反對

岩岩係fb見到,真係睇波都要有個譜,我都係幾日先睇一場夜波
我思故我在 發表於 21-6-2012 16:47

我無每晚都打機打到1點2點幾喎
我諗佢係無訓過

btw R.I.P
回復 支持 反對

其實D波直落都有幾個中時間抖呀-.-
回復 支持 反對

回復 3# D.Drogba
我一至五1點幾訓7點半起身 星期六日/假期3點幾訓,12點到起身...唔知有冇問題-,-
回復 支持 反對

回復  D.Drogba
我一至五1點幾訓7點半起身 星期六日/假期3點幾訓,12點到起身...唔知有冇問題-,- ...
我思故我在 發表於 21-6-2012 17:42

早死d姐
未至於咁快死掛:handshake
回復 支持 反對

回復 6# D.Drogba
但係我成日訓晏教-,-...我會早返d訓架喇~
回復 支持 反對

我日日最遲12點訓(exam period/ 睇波除外)
回復 支持 反對

我都差唔多日日都有睇

不過睇完訓教訓到3-4點;P
回復 支持 反對

我都差唔多日日都有睇

不過睇完訓教訓到3-4點
RAUL07 發表於 21-6-2012 18:17

我都同你差唔多,咁應該唔成問題,最緊要訓返夠,不過夜訓的確傷肝
回復 支持 反對