查看: 1848|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[爆笑]賤郎300 (MEET THE SPARTANS)

仍記得《戰 狼 300 》 的 一 千 八 百 塊 腹 肌 嗎?(就是每人六塊,共三百人,就是1800) , 《 搞 乜 鬼 》 惡 搞 系 列 班 底 立 即 借 勢 拍 出 《 賤 郎 300 》 , 並 採 用 電 影 大 雜 炒 的 方 程 式 胡 鬧 一 番 !

電 影 一 次 過 玩 盡 《 蜘 蛛 俠 》 、 《 變 形 金 剛 》 、 《 星 戰 前 傳 》 、 《 史 力 加 》 、 《 斷 背 山 》 、 《 第 一 滴 血 》 及 《 踢 躂 小 企 鵝 》 的 情 節 , 甚 至 重 現 現 實 中 美 國 樂 壇 癲 后 Britney Spears 發 瘋 剃 頭 、 爛 片 女 王 蘭 茜 露 漢 露 下 體 博 出 位 的 場 面 。 涼 薄 歸 涼 薄 , 觀 眾 還 是 會 帶  似 有 若 無 的 罪 惡 感 , 哈 哈 大 笑 一 頓 。 然 而 , 如 果 觀 眾 根 本 沒 有 看 過 原 版 電 影 及 留 意 流 行 文 化 , 很 難 會 在 《 賤 》 中 找 到 笑 位 。

不過老外式的幽默,也的確是有趣,好像開頭的安組連娜收養事件又的確使我笑了出來,希望你喜歡.

劇照 quoting from yahoo and offiicial web site

http://www.meetthespartans.com/

按我看戲

回復

我睇過呢部野∼覺得唔算太好笑∼俾我既感覺係好爛-.-

可能係我未睇過戰狼300吧= =
回復 支持 反對

爛到冇朋友....[[bao_40]]
回復 支持 反對

渣住枝冇氣既滅火筒做咩- -?嚇人?
回復 支持 反對

好好笑:lol
  正正!"  個肥仔好得意=0=
回復 支持 反對

回復 4# 的帖子

大佬,你睇了套戲未?

那一節是講到用來對付ghost raider 用的.

ghost raider 就是nicolas cages那套.......算了,你根本無睇就亂說
回復 支持 反對

一時時好笑囉我覺得就=0=
回復 支持 反對

睇晒-.-套野整睇有幾個好笑位,踢人落死亡坑,跳舞....但係其實都幾無聊了[[tyjp-5-4]]
回復 支持 反對

比我覺得有點悶...
之前果d搞乜鬼都笑到半場...呢套就3聲都唔知有無~"~
回復 支持 反對

其實睇依d"搞乜鬼集作"......同依個"賤狼300"

之前唔多唔少都要有睇d外國片囉.....

因為佢成套野都係係其他片抄番黎...之後改做爛gag

如果唔係好難get到個gag位係邊!!!!!

p.s戰狼300....蜘蛛俠....一x千金....全美一叮
    nicolas cages....等等
回復 支持 反對